Ziyaret tarihi:03.02.2015
Mekan iş yerimize yakın olduğundan öğle aramızı şenlendirelim istedik. Adını sıkça duyduğumuz Sadık Usta'nın yeri Ankara kalesine çıkan yolda, antikacıların arasından geçerek gidiyorsunuz.
Mekandan izlenimler
Mekan iş yerimize yakın olduğundan öğle aramızı şenlendirelim istedik. Adını sıkça duyduğumuz Sadık Usta'nın yeri Ankara kalesine çıkan yolda, antikacıların arasından geçerek gidiyorsunuz.
Mekandan izlenimler
İçeri girer girmez gözümüze köz ateşinin üzerinde yavaş
yavaş çevrilen oltu kebabı çarpıyor, yemek öncesi küçük bir heyecan yaratıyor bu durum.
Mekanın küçük bir terası da mevcut ancak malumunuz kış
ayları iç kısmı tercih ediyoruz.
Servis
Çalışanlar ilgili, çok sayıda müşteriye rağmen siparişler hızlıca alınıp servis ediliyor. Oltu kebapları gelmeden çoban salata, beyaz soğan, pişmiş yeşil biber ve turşu getiriyorlar. Soğanları gerçekten lezzetli, ancak salata yavan kalmış biraz zeytinyağı ve sirkeyle daha hoş bir hale gelebilir.
Gelelim yemeğe
Servis
Çalışanlar ilgili, çok sayıda müşteriye rağmen siparişler hızlıca alınıp servis ediliyor. Oltu kebapları gelmeden çoban salata, beyaz soğan, pişmiş yeşil biber ve turşu getiriyorlar. Soğanları gerçekten lezzetli, ancak salata yavan kalmış biraz zeytinyağı ve sirkeyle daha hoş bir hale gelebilir.
Gelelim yemeğe
Kendi özel şişine geçirilmiş olarak sunulan oltu kebabı karşımızda.. Etin doğal beslenmiş hayvanlardan elde edildiğini düşünüyoruz. Baharat kullanmanıza gerek yok, kendine has kekiği andıran kokusu burnunuza geliveriyor. Et, sulu ve yumuşak ayrıca çok lezzetli.(Arkadaşım ile lezzet konusunda hemfikiriz ancak o biraz daha pişirilmesi gerektiğini düşünüyor, ben halimden memnunum:)) Oltu kebabını yanında lavaş ile servis ediyorlar ancak lavaş bizden geçer not alamadı. Bu kadar lezzetli bir etin yanında sacda ya da taş fırında yapılmış bir lavaş ekmeği kaliteyi daha yükseğe taşıyabilir.
Tatlı için ayrı bir başlık açmak istiyorum
Finalde cevizli kadayıf dolma.. Yanında kaymakla servis
ediliyor. Oltu kebabını unutturur cinsten bir lezzete sahip. Kadayıf çok güzel
kızartılmış, şerbet oranı çok iyi.. Sadece kadayıf dolması için bile
gelinebilir buraya.
Fiyat
Fiyat
Menünün olmaması bir dezavantaj sayılabilir, ne
ödeyeceğinizi kestiremiyorsunuz. Ayrıca bir kişilik porsiyon olarak sunulan tek
şiş oltu kebabı doyurmuyor, ikinciyi söylemeniz gerekiyor ve tabi fiyat da
artıyor. Yine de aldığımız lezzete göre fazla sayılmayacak bir hesap(2 kişi 2'şer şiş ve tatlı ile 60 tl civarında) ödedik.
Lezzet: 9/10
Fiyat: 7/10
Mekan:5/10
Ankara Kalesi Kılıçarslan mah. Atpazarı sok. No:18 Ulus/Altındağ/ANKARA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder