15 Şubat 2015 Pazar

Düveroğlu-Kızılay

Ziyaret tarihi:14.02.2015

Ankara'da 50 yılı aşkın süredir hizmet veren, merkezi Anıttepe'de olan bir Gaziantep lokantası. Özellikle lahmacunu ve baklavasıyla Ankara'da bilenlerin bildiği bir yer..
Selanik caddesi'nde olan Kızılay şubesine doğru yol alıyoruz.


Mekandan izlenimler
Mekan; camekanı, girişi, masaları ve iç dizaynı ile sanki 1970'lere zaman yolculuğu yapmışsınız gibi bir his uyandırıyor. Fonda çalan türk sanat müziği ve ötüşen kuşların sesi bu hissi kuvvetlendirerek güzel bir ahenk oluşturuyor.  


Servis
Yerimizi aldıktan sonra siparişlerin alınması ve servise başlanması uzun bir zaman almıyor. Çalışanlar bir kaç istisna durum haricinde ilgililer. Sarımsaklı Antep lahmacunu ve Halep işi döner sipariş ediyoruz. Yemeklerden önce ortaya salatalık ve acur turşusu, marul-havuç-turp tabağı ve acılı ezme geliyor. 



Turşu, hal turşusu değil doğal bir sirkeyle yapılmış, diğer mezeler farklı mekanlarda yediklerimize benzer. Yemek öncesi ikramlar pek gözümüzü doyurmuyor doğrusu, çeşit arttırılabilir. 

Gelelim yemeğe 
Önden sarımsaklı Antep lahmacunu geliyor. Lahmacun tek kelimeyle nefis, Gaziantep'te yediklerimizle rekabet edebilir cinsten, eti kuzudan zırhta çekilerek yapılmış, malzemesi bol ve hamuru ince açılmış çıtır çıtır.



Ardından Halep işi döner karşımızda. Bu yemeği sadece Kızılay şubesinde yapıyorlar. İskendere benzer şekilde hazırlanıyor; farklı olarak dönerin altına hafifçe kavrulmuş soğan koyup dönerin üzerine toz antep fıstığı serpiyorlar. Denenmesi gereken farklı bir lezzet, mekanın spesiyallerinden. 



Antep fıstığı, soğan ve dönerin uyumu gerçekten şaşırtıcı. Döner dana etinden yapılmış, kıyma değil, sadece döneri için bile gelinir buraya. Yanındaki bulgur pilavı tereyağından yapılmış, tane tane. Kaymaklı tava yoğurdu kullanmışlar, yağlı ve lezzetli bir yoğurt ancak doğal maya yoğurdu kullanarak kaliteyi bir basamak yukarı çekebilirler diye düşünüyoruz.

Sıra tatlıda
Düveroğlu aynı zamanda başlı başına bir tatlıcı. Fıstıklı baklava söylüyoruz. Baklavası ayrı bir olay yaratıyor lezzet dünyamızda, ağzınıza atmanızla damakta dağılması bir oluyor. 



Tereyağı mis gibi kokuyor, ayrıca çok hafif kesmiyor, su içme ihtiyacı hissetmeden bir tabak baklavayı bitirebilirsiniz.

Fiyat
Sarımsaklı Antep lahmacunu 5 tl, Halep işi döner 14 tl ve bir porsiyon baklava(4 adet) 7 tl. Fiyatlar aldığımız keyfe bakılarak gerçekten makul düzeyde.      

Lezzet:8/10
Fiyat:9/10
Mekan:6/10
Hizmet:6/10

Adres: Selanik cad. No:18/A Kızılay/Çankaya/ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder