Kaburga dolması ile ünlü Recep Usta'ya uğramamak Ankara içi değerlendirme yapan iki kafadar için büyük eksiklik olurdu.
Mekandan İzlenimler
Dikmen vadisine bakan en güzide noktalardan birinde kurulu mekanın yeri şüphesiz harika; ancak mekanın girişi ve girişin düzenlemesi oldukça zayıf bana kalırsa. Özellikle çocuk arabası ile rezervasyon yaptığınız masaya gitmeye çalışmak işkence olabilir. Bu durumu garsonlar, çocuk arabasını taşımak dahil, mümkün olan her türlü yardımı sağlayarak giderseler de mimarinin bu seviyede bir mekana yakışmadığı ortada. Hizmet konusunda oldukça hızlılar, birkaç istisna hariç tavırları da saygılı.
Servis
Salata içeriği mevsime göre değişmekle beraber, bostane her daim sunuluyor. Çiğ köfte de standart olarak geliyor. Ön sunumun böyle bir mekanda beklenenden zayıf olduğunu düşünmeden edemiyoruz; mesela ek olarak et lokantalarının olmazsa olmazlarından acılı ezme salatası veya pişmiş soğan/biber/domates benzeri ikramlarla daha göz doyurucu olması sağlanabilirdi.
Daha sonra gelen ara sıcaklardan kitel oldukça lezzetli, çoğu yerdekinin aksine içine soya katılmamış, ısırdığınızda akan yağdan kuyruk yağı ile yapıldığı anlaşılıyor. İkinci ara sıcak patlıcanlı dolma ise bana kalırsa mekanın en leziz ürünü, ekşi tadı damakta kalıyor bir parça daha istiyorsunuz. Bu ara sıcakları tekrar istemeniz ek olarak ücretlendirilmiyor.
Gelelim Yemeğe
Birimiz kaburga dolma, diğerimiz ise karışık sac tava sipariş ettik (bunlar normalde en az 2 kişilik porsiyonlar halinde isteniyor, aklınızda bulunsun). Kaburga, mükemmel pişmiş kuzu etinden, ağızda dağılıyor. Soğumadan yenmesi şartıyla oldukça lezzetli, iç pilavın baharatı ve yağı da harika. Karışık sac tavanın içerisinde kuşbaşı ve pirzola mevcut. 2 kişilik olmasına rağmen miktarı az; pirzolası sulu ve lezzetli, ancak kuşbaşı etlerden ciğeri andıran bir koku geliyor, bu biraz rahatsız edici. Sac tavanın genel olarak farklı yerlerde yediğinizden bir üstünlüğü yok. Ayran bakır taslarda sunuluyor, mayalı yoğurttan yapıldığı belli; ancak biraz yavan, tuzsuz ve pahalı.
Tatlı olarak, fıstıklı/cevizli sarma benzeri tatlıları harika, meşhur Gaziantep baklavacılarında bile bulunamayacak cinsten. Çayla ve özel olarak sunulan mırra ile mükemmel gidiyor. Ancak Ankara'da nereye gitseniz karşınıza çıkan irmik helvası burada da bizi yalnız bırakmıyor. Bu bizi biraz sıkmaya başladı, çeşit adına yeni şeyler denenmesini bekliyoruz.
Fiyat
Çift kişilik sunulan menünün en rağbet gören yemekleri 80 TL olarak fiyatlandırılmış. Ayran 6 TL. İkramlar sınırsız olmasına rağmen bu fiyatlar oldukça yüksek. Kaburga dolma için kabul edilebilir olsa da sac tava için gerçekten abartı bir fiyat olduğunu düşünüyoruz. iki kişi 100 TL'den aşağı çıkmanız imkansıza yakın.
Lezzet: 8/10
Fiyat: 4/10
Mekan: 6/10
Hizmet: 8/10
Adres: Hoşdere cad. (Park Vadi) Çankaya, ANKARA
çok güzel bir blog olmuş... mekanlarda tanıdık olunca keyifle okudum... tekrar görüşmek dileğiyle...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederiz Fincan Teyze, bizi izlemeye devam edin :)
YanıtlaSil